Afscheid van uw huisdier

Afscheid nemen van uw huisdier is een emotioneel moment waarbij wij het belangrijk vinden dat u de tijd kunt nemen en dit waardig gebeurd.

Anaesthesie

Om bepaalde ingrepen of onderzoeken goed te kunnen doen, zal een dier onder narcose moeten. Daarvoor geldt niet “one size fits all”. Verschillende situaties vragen verschillende manieren van anaesthesie.

Bloedonderzoek

Via bloedonderzoek kunnen wij veel over de gezondheid van uw huisdier te weten komen. Wij hebben in huis verschillende apparaturen die elk iets van het bloed kunnen meten en controleren.

Consulten

De afspraken bij dierenartsen op het spreekuur worden consulten genoemd. Wij werken de gehele dag op afspraak om daarmee zoveel mogelijk te voorkomen dat u moet wachten.

Diabetesconsult

Wij hebben in de praktijk twee diabetesconsulenten. Zij begeleiden u en uw huisdier wanneer er vastgesteld is dat uw huisdier diabetes heeft.

Echo / röntgen

Soms is het nodig om in een lijfje te kijken om zeker te weten dat het gezond is, of om vast te stellen dat er iets mis is. Met een röntgenfoto kan je het skelet of longen duidelijk in beeld krijgen. Maar van de andere organen zie je alleen de contouren op een röntgenfoto.

Fertiliteitsbegeleiding

Het fokken van een nestje pups gaat in verschillende stadia. Eerst moet het teefje loops worden, dan moet het juiste moment gekozen worden om haar te laten dekken.

Ontlastingsonderzoek

Het onderzoeken van de ontlasting kan soms antwoorden geven bij bijvoorbeeld huisdieren die langdurig of regelmatig diarree of wisselende ontlasting hebben.

Opname

Huisdieren voor een operatie worden door ons opgenomen zodat ze na de operatie de juiste zorg van ons krijgen. Ze worden nauw in de gaten gehouden. We zorgen voor een warme opname omdat dieren onder narcose vaak gauw afkoelen.

Progesteronbepaling

De progesteronbepaling kunnen wij in huis voor u uitvoeren. Hiervoor maakt u een afspraak bij de dierenarts voor bloedafname. Uw contact gegevens worden gecontroleerd en als de uitslag binnen is nemen wij hierover contact met u op.

Puppyconsult

Bent u van plan binnenkort een pup aan te schaffen of heeft u een jonge pup? Dan is ons gratis puppyconsult wat voor u! U wilt natuurlijk uw pup de beste zorg geven die er is. Wij helpen u daar graag bij, daarom hebben wij in samenwerking met Royal Canin het puppyconsult.

Slimfit / afvalconsult

Het Slimfit/ afvalconsult programma bieden wij aan omdat overgewicht bij huisdieren teveel onderschat wordt. Het programma wordt op u en uw huisdier aangepast. Het is niet altijd makkelijk en vraagt doorzettingsvermogen, daarom is uw motivatie erg belangrijk.

Tandheelkunde

Een onderdeel van de diergeneeskunde die de laatste jaren erg heeft ontwikkeld, is de tandheelkunde. Er is meer inzicht gekomen in hoeveel verborgen leed veroorzaakt wordt door een ongezond gebit bij onze huisdieren.

Titeren

Bij honden kan je de titer bepalen van Hondenziekte, Parvo en Hepatitis, bij katten voor Kattenziekte. Dit zijn aandoeningen waar we normaal gesproken elke 3 jaar tegen vaccineren. Maar een flink aantal dieren is dan eigenlijk nog voldoende beschermd.

Urineonderzoek

Heeft uw huisdier klachten dat past bij een blaasontsteking? Dan kunt u, zonder afspraak, de urine langs brengen voor controle. Het is belangrijk dat het verse urine is, bij voorkeur niet ouder dan enkele uren en bewaard is in de koelkast.