Een onderdeel van de diergeneeskunde die de laatste jaren erg heeft ontwikkeld, is de tandheelkunde. Er is meer inzicht gekomen in hoeveel verborgen leed veroorzaakt wordt door een ongezond gebit bij onze huisdieren.

Met de aanschaf van een nieuwe en grote gebitsbehandelingsunit zijn we beter in staat om goed tandheelkundige zorg te bieden. Hiermee kunnen wij het gebit van uw hond of kat schoonmaken, polijsten en eventueel boren of slijpen als er tanden of kiezen getrokken moeten worden. Ook wordt de gebitsunit ingezet bij konijnen om tanden en kiezen te slijpen. Binnenkort hopen wij ook te beschikken tot een dentale röntgen unit, zodat we nog beter in staat zijn om verborgen gebitsproblemen op te sporen.

Voorbeelden behandeling

De snavel van Misty slijt niet goed af waardoor deze elke 2 maanden bijgewerkt moet worden. Inmiddels is ze al aardig gewend geraakt aan de behandeling.

Snavel bijwerken

Konijn Bibi had flinke haken op zijn kiezen zitten. Deze haken kunnen gaan prikken en snijden in de tong en wangen. Hierdoor kunnen ze moeite krijgen met eten. Onder sedatie hebben wij de haakjes weg gevijld.

Tanden konijn bijwerken
Tandheelkunde