Heeft uw huisdier klachten dat past bij een blaasontsteking?

Dan kunt u, zonder afspraak, de urine langs brengen voor controle. Het is belangrijk dat het verse urine is, bij voorkeur niet ouder dan enkele uren en bewaard is in de koelkast. Ook moet u er aan denken dat u het aanlevert in een schoon bakje, waarin geen zeep of andere resten in zitten. Dit kan de testresultaten beïnvloeden. Hiervoor kunt u ook middelen bij ons ophalen. Bij het afgeven van de urine nemen wij uw contact gegevens door en de klachten van uw huisdier. Later op de dag kunt u langskomen voor de uitslag of wij bellen u hierover op.

Tips bij het opvangen van urine:

  • sluit uw kat op in de badkamer, als het naast de bak plast kunt u het makkelijk van de tegels opzuigen met een spuitje
  • haal het kattengrit uit de bak en vervang deze voor plastic korrels, deze zijn bij ons verkrijgbaar
  • gebruik een groot plastic bakje om de urine van uw hond op te vangen
  • het gebruik van een soeplepel kan ook helpen als u moeilijk dichtbij uw hond komt

Wat kijken wij na?

Door middel van een stick en aution micro apparatuur controleren wij de urine op de aanwezige eiwitten, suikers, bloed, ontstekingscellen en de zuurgraad. Daarnaast meten wij het soortelijk gewicht, de concentratie van de urine. Ook bekijken wij onder de microscoop of er bijzonderheden zichtbaar zijn. Te denken aan bloed en ontstekingscellen en kristallen.

Vervolgens bespreken wij met de dierenarts de uitslag/behandeling en geven wij deze aan u door. Mocht het echt niet lukken om urine op te vangen en heeft uw huisdier wel klachten, maak dan een afspraak bij de dierenarts.

Heeft u het idee dat uw huisdier niet kan plassen en verstopt zit?
Wacht dan niet af en neem dan direct contact met ons op!

Urine
Urine