KynoTotaal hondenmassage

KynoTotaal hondenmassage

KynoTotaal hondenmassage

KynoTotaal is een praktijk die zich met hondenmassage inzet voor het welbevinden van uw hond. U kunt met uw hond bij KynoTotaal terecht voor klantgerichte massage behandelingen,  sportmassages en verschillende hondenworkshops door een gediplomeerd Kynologisch masseur. KynoTotaal is aangesloten bij Palpabel; de beroepsvereniging voor Kynologisch masseurs en een waarborg voor een Kynologisch masseur die de benodigde kennis en vaardigheden beheerst. De behandelingen worden bij u aan huis gegeven, in de eigen vertrouwde omgeving van uw hond. Op deze manier voelt de hond zich het meest op zijn gemak. Na afloop van de massage is de hond lekker thuis, hoeft niet meer te reizen en kan de opgedane indrukken rustig op zich laten inwerken.

Waarom hondenmassage?

In deze drukke maatschappij met veel regels is het voor ons mensen al wel eens moeilijk om ontspannen door het leven te gaan. Natuurlijk geldt dit ook voor onze honden. Door allerlei prikkels die onze honden aangeboden krijgen, zitten veel honden in hun hoofd. Door massage geef je de hond weer voeling met zijn lichaam, waardoor lichaam en geest in balans komen en de hond open staat om te leren.

Met massage stimuleer je tevens de doorbloeding en kun je spieren ontspannen. De houding van de hond kan zienderogen veranderen. Het regelmatig herhalen zorgt ervoor dat vaste patronen in de hersenen worden doorbroken en er plaats is voor nieuw gedrag. Tevens zorgt regelmatige aanraking voor het vrijkomen van rustgevende stoffen in de hersenen.

Al deze effecten van massage kunnen ook ondersteuning bieden bij lichamelijke problemen, denk aan een blessure of herstel na operatie, maar ook artrose en gewrichtsproblemen. Ook bij een jonge of wat oudere hond kan het, preventief of als onderhoudsbeurt, gebruikt worden. Natuurlijk is het geen vervanging voor een advies bij een medisch specialist.

Hondenmassage heeft een positief effect op:

  • Gedrag en gemoedstoestand van de hond;
  • Verlichten van pijn;
  • Bloed- en lymfecirculatie;
  • Spijsvertering, hartfunctie en ademhaling;
  • Soepel houden van spieren en gewrichten;
  • Oplossen van triggerpoints;
  • Lichamelijke spanning;
  • Verhogen van lichaamsbewustzijn;
  • Versterken van de relatie tussen baas en hond.

Naast de positieve effecten voor de hond heeft massage ook voordelen voor de eigenaar. Een eigenaar leert te zien en te voelen waar de hond stress ervaart en kan met de massage zelf het probleem gericht aanpakken. Een veelvoorkomende reactie van eigenaren is dat het niet alleen goed is voor de hond, maar dat ze er zelf ook rustiger van worden. En dat klopt, want met massage activeer je de hersengolven in beide hersenhelften en dat zorgt voor balans!

Nieuwsgierig geworden naar de effecten van hondenmassage? Wilt u weten of uw hond zou kunnen profiteren van de voordelen van een massage, neem dan vrijblijvend contact op met KynoTotaal.

Huug Meijvogel

Kynologisch masseur

Hondenmassage, sportmassage & workshops

info@kynototaal.nl of www.kynototaal.nl