Lasertherapie voor hond en kat of andere kleine huisdieren.

Lasertherapie is een prettige manier om bij uw hond of kat bijvoorbeeld een ontsteking te laten afnemen, pijn te verminderen of wondgenezing te bevorderen. Met de therapie worden beschadigingen op celniveau gerepareerd.

Wat is Lasertherapie bij uw huisdier?

Lasertherapie is een methode die op celniveau werkt door middel van een laser: specifieke golflengtes van licht.
Bij het opwekken van de lichtstralen komt veel energie vrij, die wordt overgebracht op lichaamscellen van uw huisdier. Hierdoor wordt het zelfherstellende vermogen van de cellen gestimuleerd.

Lasertherapie

Dit proces (fotobiostimulatie) zorgt voor een helende werking. Vaak is lasertherapie een onderdeel van een (lopende) behandeling.

Laser

Wij zetten het in voor:

  • versnellen van wondgenezing (bijv. brandwonden, bijtwonden of een wond na een ongeluk)
  • verminderen van pijn (bijv. Artrose of botbreuken)
  • verminderen van ontsteking (bijv. oorontstekingen, hotspot of een lik granuloom)
  • versnellen weefselherstel (bijv. peesschade of oedeem)
  • stimuleren het lymfesysteem
  • toenemen van bloedcirculatie
  • minder vorming van littekenweefsel
  • toenemen van zenuwfunctie
  • versterken van het immuunsysteem

Met de therapie kunnen symptomen zoals pijn en een ontsteking verlicht worden, de functie van organen of lichaamsdelen verbeterd worden en kwaliteit van leven verhoogd worden.
Ook kan uw huisdier met de inzet van lasertherapie minder medicijnen nodig hebben.

Wij hebben een compleet nieuw veterinair apparaat voor lasertherapie!

Wij werken met de MLS M-VET, deze bundelt de wetenschappelijke en technologische kennis van meer dan dertig jaar ASA Research and Development Division in een nieuwe generatie therapeutische apparaten onder het merk ASA Veterinary, volledig gewijd aan diergezondheid.

ASA’s Research and Development Division heeft de M-VET gecreëerd, dat de voordelen van de MLS® gesynchroniseerde puls combineert met glasvezeltechnologie die grote pakketten energie volledig veilig naar weefsels kanaliseert. Uitmuntend op het gebied van diergeneeskundige therapeutische oplossingen.

Lasertherapie

Hoe werkt lasertherapie?

Uw dierenarts bekijkt of lasertherapie voor uw huisdier een goede behandeling is. Hiervoor komt u bij ons op consult. Of misschien is uw dier bij ons al in behandeling en wordt lasertherapie ingezet als aanvulling daarop.

Het geven van lasertherapie duurt niet lang. Het laserapparaat is heel sterk en hoeft maar kort op bepaalde plekken op het lichaam geplaatst te worden en is een pijnloze behandeling.

De laserstraling straalt door de huid heen naar het gebied dat behandeld moet worden. Uw huisdier hoeft hiervoor niet geschoren of gedesinfecteerd te worden. Tijdens de behandeling zit of ligt uw huisdier stil. Meestal vinden dieren de behandeling erg prettig en is dit geen probleem. Daardoor hoeft uw huisdier hiervoor niet onder narcose. Meestal wordt de laserbehandeling uitgevoerd door een van onze paraveterinairen. Ook mag u zelf er ook bij blijven, wanneer we de laserbehandeling uitvoeren. Met speciale brillen beschermen wij onze ogen zodat u kunt kijken naar uw huisdier zonder dat uw ogen beschadigd raken door de straling en het licht.

Laser
Laser

Waar moet u rekening mee houden?

Soms kan de pijn of het probleem in het begin, na de 1e of 2e behandeling, toenemen. Dit wordt vaker gezien wanneer er een chronische aandoening behandeld wordt. Dat is positief, het betekent dat er veranderingen plaatsvinden die het herstel in werking zetten. Bij acute aandoeningen kan het aantal behandelingen beperkt blijven. Bij chronische aandoeningen blijft er vaak een onderhoudsdosering nodig. Omdat de lasertherapie het beste werkt bij weefsel wat beschadigd is, wordt het in het begin vaker achter elkaar ingezet. Daarna zal de frequentie geleidelijk aan afgebouwd worden tot een onderhoudsdosering.

Heeft u vragen over onze lasertherapie of denkt u dat het iets kan betekenen voor uw huisdier? Neem dan gerust contact met ons op!