Hond en Baas

Hond & Baas, Sjoukje Lautenbach

Mijn naam is Sjoukje Lautenbach en mijn bedrijf heet Hond & Baas, en is gevestigd aan de Groene Velden 43 in Lelystad.
Als gedragstherapeut voor honden coach ik eigenaren van honden, bijvoorbeeld als er gedrag van de hond is wat als een probleem ervaren wordt. Ik geef tijdens het coachen van de eigenaar ook advies over de training van de hond, maar de eigenaar is aan het werk en is verantwoordelijk voor de oplossing die bij hen past.

Ik ben ook speur juf voor hondeneigenaren die het leuk vinden om actief met hun hond bezig te zijn, die het belangrijk vinden om hun hond veel mentale uitdaging te bieden en die graag met hun hond willen samenwerken.

Omdat speuren naar geuren mijn passie is, ben ik me ook gaan specialiseren in “het begeleiden van de training van je eigen hond tot diabetes hulphond”.

Mijn website is te bezoeken via hondentrainingenadvies.nl en ik ben te bereiken via info@hondentrainingenadvies.nl of via 0320 234 196.

Adres: Groene Velden 43 8211 BA Lelystad

Ozzle's dogfood

Ozzle’s Dogfood

Gespecialiseerd in natuurlijk gezond hondenvoer, zoals kant-en-klaar vers vlees (KVV), BARF, gedroogde snacks, droogvoer, supplementen en non-food. In onze winkel en webshop hebben wij een zorgvuldig samengesteld assortiment beschikbaar voor iedere hond.
Voedingsadvies bij voorkeur op afspraak (ook ’s avonds). Bel of mail gerust!

Verlengde Baan 4
8256 HB Biddinghuizen
Tel. 0321 332 332
Mob. 06 105 312 14

www.ozzlesdogfood.com

contact@ozzlesdogfood.com

Janine Treffers

Janine Treffers – gedragstherapeute voor honden

Janine Treffers, gedragstherapeute, erkend door de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden.

Ik ben er voor het oplossen van alle probleemgedragingen bij honden. Van klein, zoals het trekken aan de riem, tot groot, zoals agressie naar andere honden of mensen. Heeft u advies en hulp nodig? Neem gerust contact met mij op want ik sta graag voor u en uw hond klaar!

janinetreffers.nl

info@janinetreffers.nl

Urnenatelier UniqueUrnenatelier Unique

Handgemaakte unieke urnen – persoonlijk en vooral met liefde.
Van een urntje voor uw cavia, slang, kat, hond of paard.  Voor ieder geliefd huisdier is een passende urn te maken, in elke maat.

Doordat alle urnen met de hand opgebouwd zijn en Raku gestookt, zijn deze stuk voor stuk unique. Iedere urn wordt met veel liefde en zorg gemaakt. Graag ontvang ik u persoonlijk in het urnenatelier en kunt u rustig rond kijken en vragen naar de mogelijkheden. Op mijn website staat ook een deel van mijn collectie. Daarnaast kunt u altijd een urn speciaal voor u laten maken, in iedere maat en naar uw wensen.

Ook is het mogelijk om een urn te bestellen en bij uw thuis te laten bezorgen. Dierencrematorium Majesta in Swifterbant heeft ook een deel van mijn collectie staan.

Vraagt u gerust naar de mogelijkheden :

Margreet van der Blom- Dul
Urnenatelier Unique

Nijverheidstraat 423, 2901 AP Capelle aan den IJssel
Telefoonnummer : 06-52477206

www.urnenatelier-unique.nl / urnenatelier.unique@gmail.com

Kyno Totaal

KynoTotaal hondenmassage

KynoTotaal is een praktijk die zich met hondenmassage inzet voor het welbevinden van uw hond. U kunt met uw hond bij KynoTotaal terecht voor klantgerichte massage behandelingen,  sportmassages en verschillende hondenworkshops door een gediplomeerd Kynologisch masseur.

KynoTotaal is aangesloten bij Palpabel; de beroepsvereniging voor Kynologisch masseurs en een waarborg voor een Kynologisch masseur die de benodigde kennis en vaardigheden beheerst. De behandelingen worden bij u aan huis gegeven, in de eigen vertrouwde omgeving van uw hond. Op deze manier voelt de hond zich het meest op zijn gemak.

Na afloop van de massage is de hond lekker thuis, hoeft niet meer te reizen en kan de opgedane indrukken rustig op zich laten inwerken.

 

 

Waarom hondenmassage?

In deze drukke maatschappij met veel regels is het voor ons mensen al wel eens moeilijk om ontspannen door het leven te gaan. Natuurlijk geldt dit ook voor onze honden. Door allerlei prikkels die onze honden aangeboden krijgen, zitten veel honden in hun hoofd. Door massage geef je de hond weer voeling met zijn lichaam, waardoor lichaam en geest in balans komen en de hond open staat om te leren.

Met massage stimuleer je tevens de doorbloeding en kun je spieren ontspannen. De houding van de hond kan zienderogen veranderen. Het regelmatig herhalen zorgt ervoor dat vaste patronen in de hersenen worden doorbroken en er plaats is voor nieuw gedrag. Tevens zorgt regelmatige aanraking voor het vrijkomen van rustgevende stoffen in de hersenen.

Al deze effecten van massage kunnen ook ondersteuning bieden bij lichamelijke problemen, denk aan een blessure of herstel na operatie, maar ook artrose en gewrichtsproblemen. Ook bij een jonge of wat oudere hond kan het, preventief of als onderhoudsbeurt, gebruikt worden. Natuurlijk is het geen vervanging voor een advies bij een medisch specialist.

Hondenmassage heeft een positief effect op:

  • Gedrag en gemoedstoestand van de hond;
  • Verlichten van pijn;
  • Bloed- en lymfecirculatie;
  • Spijsvertering, hartfunctie en ademhaling;
  • Soepel houden van spieren en gewrichten;
  • Oplossen van triggerpoints;
  • Lichamelijke spanning;
  • Verhogen van lichaamsbewustzijn;
  • Versterken van de relatie tussen baas en hond.

Naast de positieve effecten voor de hond heeft massage ook voordelen voor de eigenaar. Een eigenaar leert te zien en te voelen waar de hond stress ervaart en kan met de massage zelf het probleem gericht aanpakken. Een veelvoorkomende reactie van eigenaren is dat het niet alleen goed is voor de hond, maar dat ze er zelf ook rustiger van worden. En dat klopt, want met massage activeer je de hersengolven in beide hersenhelften en dat zorgt voor balans!

Nieuwsgierig geworden naar de effecten van hondenmassage? Wilt u weten of uw hond zou kunnen profiteren van de voordelen van een massage, neem dan vrijblijvend contact op met KynoTotaal.

Huug Meijvogel

Kynologisch masseur

Hondenmassage, sportmassage & workshops

info@kynototaal.nl of kynototaal.nl