Februari: de maand van het gebit!

Februari staat bij ons in het teken van “Maand van het gebit”. U kunt deze maand een (online) afspraak maken voor een gratis gebitscontrole bij onze  paraveterinair.

Zij kunnen u advies en tips geven hoe u zelf zo goed mogelijk het gebit van uw huisdier kan ondersteunen. Soms is het gebit te vies en moet dat onder narcose schoongemaakt worden. Ook kan het zijn dat bepaalde gebitselementen te slecht zijn, pijn of andere problemen kunnen veroorzaken en daarom verwijderd moeten worden onder narcose.

Bent u in het bezit van onze klantenpas dan krijgt u deze maand 10% korting op gebitsbehandelingen en gebitsproducten zoals tandpasta en producten ter voorkoming van tandplak en tandsteen.

Een gezond gebit is belangrijk voor uw huisdier!

De grootste oorzaak van gebitsproblemen komt door de vorming van tandplak en tandsteen. Tandplak bestaat uit resten van voeding, slijm en vele bacteriën. Tandplak en tandsteen veroorzaken vaak ontstoken tandvlees, dit kan zich soms ernstig uitbreiden naar problemen aan de tanden of kiezen zelf. Ook slikt uw huisdier de bacteriën van zijn bek in en kan het ook verdere problemen veroorzaken. Wij controleren bij o.a de vaccinatie afspraak van uw huisdier ook altijd het gebit, maar meerdere keren per jaar het gebit controleren kan zeker geen kwaad. Vandaar dat wij er deze actie maand nog extra aandacht aan willen geven!

Februari: de maand van het gebit!